Ovo lepo, osvežavajuće predjelo često pravim, jako je zdravo, lagano, osvežavajuće, posebno za ove letnje dane i može da zameni kompletan obrok.
Posebno je atraktivno na stolu kao hladan bife, zakuska, party...
Recept možete pogledati ovde, a našla sam ga kod moje drage Zoke sa Coolinarike, ovde možete pogledati originalan receptić. Hvala Zoki moja mila za ovaj čaroban receptić :)))
Ovo je moja malo prerađena verzija recepta.
Sastojci:1 kg skuvane i oljuštene cvekle
300 gr. sremskog sira
200 gr. starijeg kravljeg sira u kriškama
200 gr. rendanog starog kozijeg sira
1 (250 gr.) teglica slačice u zrnu
malo senfa, začina, so, biber, začinske trave po ukusu, peršun za ukrašavane
300 gr. sremskog sira
200 gr. starijeg kravljeg sira u kriškama
200 gr. rendanog starog kozijeg sira
1 (250 gr.) teglica slačice u zrnu
malo senfa, začina, so, biber, začinske trave po ukusu, peršun za ukrašavane
Prilikom kuvanja voditi računa da sačuvate repiće od cvekle, kako ne bi izašla boja i vitamini iz cveklice. Nemojte ih nikako seći pre kuvanja!!!
Ostali postupak je isti...
Ovo jelo je lijepa i pozdravlja cijeli stol.Zagrliti, dobar dan
ОдговориИзбришиHvala puno Stefania, poljubac mila :)
ОдговориИзбришиOdlično ! Volim ovakva jela i pogotovo ljeti mogu biti kompletan obrok. Sviđa mi se kombinacija i jako lijepo izgleda.
ОдговориИзбришиIzgleda carobno! :)
ОдговориИзбриши