Странице

Translate

2. 7. 2011.

Princes krofne



Za testo:
1 čaša od 2 dl vode
0,5 čaše ulja
1 čaša oštrog brašna
4-6 jaja, zavisi od veličine


U sud sipati vodu i ulje, kad provri dodati brašno, i izmešati dobro varjačom da se izjednači. U testo pojedinačno dodavati jedno po jedno jaje, dobro ulupati, dok se ne pojave mehurići. Testo treba da je vazdušasto. Vaditi male puslice sa kašičicom ili sipati u špric za tulumbe i istiskivati hrpice na pek papirom obloženoj tepsiji.
Peći u dobro zagrejanoj rerni 15-20 min. dok ne porumene.
Puslice ohladiti, preseći na pola i filovati.


Fil:
1 l. mleka
8 kašika šećera
8 kašika pudinga od vanile
2 vanilin šećera
pola putera
150 ml. slatke pavlake


Skuvati puding na uobičajen način, kad se ohladi, dodati umućen puter i slatku pavlaku. Puniti špric za tulumbe i filovati krofne. Posuti prah šećerom.

Prijatno i uživajte :)


4 коментара:

  1. Princes krafne izgledaju jako privlačno i delikatno poput prave princeze

    ОдговориИзбриши
  2. Jaco, princes krofne su ti predivne. Ja sam isprobavala različite recepte za iste, a moraću svakako isprobati i ovaj!

    ОдговориИзбриши
  3. Ove krofnice izgledaju baš odlično ! Jako fino i lijepo, baš mi se sviđaju !

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala puno drage moje, isprobajte i sigurno ćete biti oduševljene, ja po ovom receptu pravim godinama, moja mama i baka su takođe pravile. Ovo je recept za generacije, koji nikad ne izneveri :)))

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF