Странице

Translate

15. 5. 2011.

KAPRI-COKO TORTA - za rodjendan moga zeta




E, ovo je torta za zetov rođendan... pošto on radi u ''Frikomu'' a poželeo je da počasti društvo iz firme, palo mi je na pamet da mu napravim nešto adekvatno i prepoznatljivo... a šta bi to drugo bilo nego sladoled i to Kapri za Frikom društvo :)))

Recept stiže sutra u toku dana, navratite... ;)))

Evo i obećanog recepta:

Biskvit X2:

6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo.

Fil I:
1 l mleka
12 kašike gustina
1 puter
300 gr. prah šećera
2 vanilin šećera
Fil II:
200 gr. čokolade
125 gr. putera

Fil III:
1 kg. jagoda
1/2 l vode
6 kaš. pudinga od vanile
200 gr. šećera
125 gr. putera


Priprema:

Od navedenih sastojaka umutiti biskvit i ispeći u tepsiji od šporeta, da bude što tanji. Ponoviti postupak još jednom. Ohladiti biskvite i iseći delove koji ćete postaviti da budu štapići - drška od sladoleda.

FIL I:
U 1 l mleka, skuvati 12 kašike gustina, pazeći da se ne naprave grudvice. Na kraju dodati vanilin šećer. Kad se ohladi pomešati sa 1 puterom koji ste prethodno umutili sa prah šećerom. Ostaviti malo fila za filovanje štapića - drške sladoleda.

Fil II:
Na pri istopiti čokoladu i dodati joj puter, sve dobro promešati dok se smesa ne ujednači.

FIL III:

U procesoru usitniti očišćene i oprane jagode, dodati 1/2 l vode i staviti da se kuva. Od momenta kad provri kuvati još oko 5 min. pa dodati puding pomešan sa šećerom i zakuvati kao svaki puding. Kad se smesa malo prohladi dodati umućeni puter.


Ređati: biskvit - polovinu fila I - polovinu fila II - celu količinu fila III - preotali fil II - ostatak fila I - biskvit.

Štapić - drška od sladoleda ređati: biskvit - fil I - biskvit

Oblikovati tortu kao Kapri sladoled iseći deo na vrhu u obliku polukruga, pa ga malo sa ostacima biskvita dodati na površinu torte u tri trake koje zalepiti sa filom I.

Ostaviti tortu da se dobro ohladi u frižideru preko noći.

Sutradan tortu prekriti sa fondanom od crne čokolade a štapić sa fondanom od bele čokolade.

Prijatno i uživajte :)))




16 коментара:

  1. Torta je bas originalna, mislim da bi ovo mogao biti "Capry sladoled", hehe...cekamo receptic i sve najbolje slavljeniku!;))

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман15. мај 2011. 12:16

    Ja bih ako je moguce da budem tvoj zet:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Prelepa torta, sjajna ideja. Verujem da su se kolege iznenadile.......

    ОдговориИзбриши
  4. Predivna ideja za izgled torte:))ja inače obožavam Kapri tortu a bogami i sladoled:))

    ОдговориИзбриши
  5. Svaka cast tasti!!!!Sad cekamo recept,torta izgleda originalno:))

    ОдговориИзбриши
  6. Kapri sladoled - prva asocijacija na ovu divnu tortu:) Ma, svaka čast, ideja je fenomenalna i tako originalna:))))

    ОдговориИзбриши
  7. Za kreativnu tastu,ja imam nagradu,svrati:))

    ОдговориИзбриши
  8. Puno vam hvala drage moje, na divnim komentarima :)))

    ОдговориИзбриши
  9. que rico los chupetes helados deliciosos,igual como helado aquí hace mucho frío estamos en otoño,tu tienes la primavera que lindo,felicitaciones por tu premio,te lo mereces por tus lindas recetas,cariños y abrazos.

    ОдговориИзбриши
  10. Gracias querida Rosita, el comentario maravilloso, lo digo de verdad, un beso, querido:)))

    ОдговориИзбриши
  11. Super mi je ideja za tortu u obliku sladoleda , baš je prigodno i jako lijepo ! Odlična mi je i sama torta, super recept. Sladoled Capri mi je već dugo najomiljeniji, sigurno ću isprobati i ovu tortu.

    ОдговориИзбриши
  12. Puno hvala drage moje Nale i Branka :)))

    ОдговориИзбриши
  13. ciao jacamaca,la tua ricetta è bellissima e la aggiungo volentieri per partecipare al mio contest.
    la tua bimba è bellissima complimenti,
    ciao a presto

    ОдговориИзбриши
  14. Grazie caro Franco nelle parole meravigliose e complimenti :))))))

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF