Странице

Translate

19.08.2010.

Musaka

Musaka

Ima jako puno recepata za musaku, moždsa i sličnih, nisam istraživala… evo kako ja to pravim

Sastojci:

0,5 kg. mešano mleveno meso (ili 200 gr. soja mrvice)
1,5 kg. belog krompira
2 glavice crnog luka
0,5 l. mleka
3 kom. jaja
2 dl. kisele pavlake
50 gr. parmezana

lovor, biber, so, vegeta, aleva paprika, začini po ukusu
za dekoraciju čeri paradajz

Priprema:

Mleveno meso upržiti sa sitno iseckanim crnim lukom i dodatkom lovora, bibera, vegete… na kraju dodati alevu papriku i začine po ukusu.
Očišćen krompir iseći na krugove, pa polovinu količine poređati u vatostalnu činiju. preliti sa mesom pa dodati drugu polovinu isečenog krompira.
Na kraju preliti sa umućenim jajima i peći u rerni na 200 stepeni, oko sat vremena. Na kraju zaliti sa pavlakom, posuti parmezanom, dodati komadiće svežeg paradajza i vratiti u rernu da se još malo zapeče.
Služiti toplo uz dodatak sezonske salate.

Posluživanje

Meso možete zameniti sa 200 gr. mrvica od soje prethodno potopljene u toplu vodu i dobro oceđene.

7 коментара:

  1. ovako i ja nekad napravim musaku, no ima stvarno mnogo kombinacija koje se mogu upotrijebiti

    ОдговориИзбриши
  2. I ja vrlo slično pravim i moram reći da je fenomenalna!

    ОдговориИзбриши
  3. Jaco, na mom blogu te čeka nagrada, ukucaj http://kuvaricanatrapezu.blogspot.com/2010/09/nagrade.html i donesi malo te super musake:)

    ОдговориИзбриши
  4. Musaka je pravljena ponovo danas, pa ko je raspoložen neka svrati dok ima...

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF