Странице

Translate

27. 5. 2010.

Čokoladna torta

Sastojci:
300 g šećera

250 ml ulja
200 g džema (od kajsija, višanja, ili po želji)

400 g oštrog brašna tip 400

2 kesice praška za pecivo
2 kesice sode bikarbone
2 kesice vanilin šećera

100 g kakaa
400 ml jogurta
100 ml mleka

Za glazuru:
50 g maslaca
100 g čokolade
6 kašike slatke pavlake

Priprema
Izmešajte šećer, ulje i džem.
Posebno pomešajte sve suve sastojke (brašno prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao), vodeći računa da razbijete grudvice od kakaoa.
Posebno izmešajte tečne sastojke zajedno sa đžemom i sjedinite sa prethodne dve smese.
Sve dobro sjedinite, ja to radim sa drvenom varjačom i sipajte u kalup sa obručem promera 28 cm
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.


Fil može po izboru, meni je najbrže bilo da napravim standardni fil od mleka, pudinga od vanile i maslaca u koji na kraju dodam 4-5 kašike umućene slatke pavlake .

Tortu sam prelila sa ganaš kremom, s tim što u taj krem dodam još 2-3 kašike kisele pavlake.

Treba je napraviti bar jedan dan ranije, jer upije sve sastojke i sočnija je...aaaa... ako uspete da je sačuvate dva-tri dana, eeee... onda je najbolja i najsočnija :D ;)


Slika
Slika

Slika

Slika
Ovo je ista tortica samo u drugacijem izdanju, takodje pravljena za babine divnim dugo cekanim bebicama

Slika 

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF