Странице

Translate

22. 2. 2010.

Valentine Cake – II



Sastojci za 6 osoba

KORA:
250 gr.putera
250 gr.šećera u prahu
8 kom.jaja
200 gr.istopljene čokolade
100 gr.mlevene Plazme

šlag

Priprema

Dobro umutiti 250 gr. putera sa 250 gr. šećera u prahu, dodati 8 žumanca, 200 gr. istopljene čokolade, 100 gr. mlevenog keksa. Sneg od belanca polako dodati i pažljivo pomešati (jednu trećinu odvojiti za fil).
Dve trećine kreme usuti u podmazani i sa folijom obloženi pleh. Peći oko 20 minuta na oko 180 stepeni da kora ostane mekana.
Pečenu koru podeliti na tri dela (napraviti 3 tanje kore) i ređati: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, dok se ne utroši. Ukrasiti šlagom.
zajedno

Posluživanje

Ovo je originalan recept za čokoladnu tortu, ali ja sam je iskombinovala sa prethodnom tortom, tako što sam ovu koru podelila na dva dela a u sredinu stavila koru iz prethodnog recepta.
Tortu sam ukrasila sa ovom masom naše drage schloss sa coolinarike, ali nisam zadovoljna, moram još da vežbam.
Vi je ukrasite po vašem izboru i želji.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Print Friendly and PDF