Странице

11. 8. 2010.

Posna lenja pita sa jabukama

Ništa brže i jeftinije… Za vreme posta ako želite da se malo osladite, a i za vegetarijance…

Posna lenja pita sa jabukama

Sastojci:

2 čaše od jogurtabrašna
2 čašešećera
1 čašagriza
1 čašaprezle (krušne mrvice)
1prašak za pecivo
2 kgrendane jabuke (kisele)

džem od kajsija
100 groraha + za posipanje pite
1margarin

Priprema

U posudi izmešati sve suve satojke (brašno, šećer, griz, prezle, orahe i prašak za pecivo.
U podmazanu tepsiju od šporeta sipati pola smese, preko toga narendane jabuke, pa drugi sloj smese.
Preko toga narendati jedan margarin.
Kolač staviti u hladnu rernu i peći na temperaturi od 150 oC dok ne porumeni.
Kad se kolač ohladi premazati ga sa džemom od kajsija i posuti sa orasima ili kokosom.

2 коментара: