Странице

11. 8. 2010.

Kiš loren

Kad očekujete goste, a imate malo toga u frižideru, pripremite ovo ukusno zasitno jelo. Ja nisam imala lisnato testo, već čudo testo by medo22 i ispalo je odlično

Kiš loren by me

Sastojci

1 lisnato testo ili čudo testo
200 gr pancete ili neke druge mesnate slanine
200-250 gr. bilo kog drugog suhomesnatog
300 gr. šampinjona
1 struk praziluka
300 gr. kačkavalja
4-5 kaš. krem sira ili bilo kog drugog belog sira
2 kisele pavlake
5 jaja

origano ili bilo koji drugi začin po ukusu

Priprema

U podmazanu okruglu tepsiju rastanjiti testo tako da rubovi predju na zidove tepsije u visini 1 prsta.
Prazi luk iseći na sitne rezance, posoliti i malo propržiti.
Slaninu iseckati na kockice i nju propržiti na suvo bez dodatka ulja, pa izvaditi i ocediti od viška masnoće.
U posudi gde se pržila slanina dodati na kockice isečeno suhomesnato (čajna, šunka, pršut – šta se zateklo u frižideru) i kratko propržiti.
Na testo izručiti proprženu slaninu, suhomesnato, praziluk i šampinjone.
Preko toga izrendati kačkavalj.
U dublju posudu umutiti 5 žumanca sa krem sirom i dodati pavlaku.
Posebno umutiti 5 belanca pa sjediniti sa prethodnom smesom.
Sve ovo preliti preko kiš lorena i peći u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
priprema-sastojci
priprema-sastojci
Prijatno

Нема коментара:

Постави коментар