Sastojci
1 pakovanje | kora za gibanicu |
---|---|
2 kg | pečenih i oljuštenih paprika |
400 gr | krem sira ili sremskog (švapskog) sira |
4 dl | kisele pavlake |
6 | jaja |
200 gr. | suhomesnato (šunke, pršute, bilo koje jače kobasice) |
200 gr | kačkavalja |
5 kaš. | ulja |
6 kaš. | griza |
1 kaš. | brašna |
so po ukusu |
Priprema
U podmazanu tepsiju složiti 3 kore za gibanicu prethodno poprskane mešavinom ulja i vode.Preko treće kore posuti 1 kašiku griza, pa poredjati polovinu očišćenih paprika koje posolite i pospete sa 2 kašike griza.
Ponovo složiti 3 kore za gibanicu prethodno poprskane mešavinom ulja i vode.
Nakon toga staviti izrendano suhomesnato (šunke, pršute, bilo koje jače kobasice) i izrendani kačkavalj
Opet složiti 3 kore za gibanicu prethodno poprskane mešavinom ulja i vode.
U medjuvremenu umutiti 6 belanca i dodati im krem sir pa sipati preko kore.
Ponovo složiti 3 kore za gibanicu prethodno poprskane mešavinom ulja i vode.
Kore posuti 1 kašikm griza, pa poredjati drugu polovinu očišćenih paprika koje posolite i pospete sa 2 kašike griza.
Ponoviti postupak sa još tri kore prelivene sa uljem i vodom.
Na kraju umutiti smesu od 6 žumanaca i 2 kisele pavlake, 1 kašikom brašna i praškom za pecivo.
Preliti ovu smesu preko pite i peći u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju
Seći na kocke i poslužiti
Za ovu pitu je potrebno 15 kora za gibanicu, (obično toliko i ima u pakovanju od 1/2 kg.).
Нема коментара:
Постави коментар