Странице

6. 11. 2014.

MAFINI SA TIKVICAMA






Sastojci:
1 veca ili 2 manje tikvice
malo soli
2 jajeta
1 prašak za pecivo
180 ml jogurta
4 kašike ulja
2 caše od jogurta oštrog brašna

Priprema:
Oljuštiti tikvice, narendati ih, posoliti i ostaviti ih 10 minuta. Ukljuciti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Umutiti jaja s jogurtom, brašnom i uljem i dodati tikvice, ne cediti ih, sve dobro sjediniti i puniti kalupe za mafine. Ovo je kolicina za 12 mafina. 

Peciih 30 minuta na 200 stepeni.

Ko voli može dodati u smesu i malo zacinskog bilja i parmezana. Ako vam je tikvica veca i ima semenke, obavezno taj srednji deo odstraniti, narendati je i nju morate dobro iscediti da ne bi vlaga tokom pecenja napravila u sredini lepljivo testo. 
Nikakvo duže pecenje nece uspeti da  osuši i ispece tu gnjecavu sredinu.

Služiti ih malo prohladjene uz kiselo-mlecni napitak ili sezonsku salatu.

izvor a dobra je i druga verzija


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар