Странице

14. 12. 2014.

Posna torta









Ovo je jedna od mojih torti koju sam pravila za Aranđelovdan, ali sa zakašnjenjem objavljujem, no kako su sad u toku posne slave verujem da će nekome biti dobra prilika da je napravi. 

Torta je izuzetno ukusna i verujte da je bila traženija od drugih torti, sa osvežavajućom notom narandže i punim ukusom oraha. Čvrsta je i preporučujem da je napravite dva-tri dana ranije jer je onda najukusnija.

Sastojci:

Kore:
3 šoljice šecera
1 šoljica ulja
4 šoljice brašna
6 šoljica mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
2 narendane kore pomorandže
4 šoljice kisele vode

Fil:
1l soka pomorandže (đus je najbolji)
3 pudinga od vanile
2 sok pomorandže
6 kašika šecera
250g seckanih oraha
250g margarina
1/3 tegle džema od kajsija

Za dekoraciju:
oko 150g seckanih oraha

Priprema:

Korice: Pomešati 1 šoljica(veca za crnu kafu-oko 100ml) ulja 3 šoljice šecera 4 šoljice brašna 6 šoljica mlevenih oraha 1 pecivo rendana kora 2 pomorandže 4 šoljice kisele vode na kraju da odstoji najmanje 30 min i peci 3 korice(svaka posebno) u plehu dimenzija naprimer 24×32 cm.

Fil: U 1 litar soka od pomorandže(dus)+sok 2 pomorandže skuvati 3 pudinga od vanile i 6 kašika šecera. U tu hladnu masu dodati 1 umuceni margarin. Sjediniti i dodati 250g seckanih oraha. Svaku koru premazati tanko džemom od kajsija pa fil. Tortu prekriti seckanim orasiima i sa strane i odozgo.



Izvor: www.coolinarika


Srećna slava!!!





5 коментара: