Странице

19. 2. 2010.

Slani mafini

Slani mafini


Danas su me gosti uhvatili na prepad, a ja šata ću pa udri po opet testu, heheh… na opšte zadovoljstvo i gostiju i ukućana!

Sastojci za 8 osoba


TESTO:
500 gr. brašna
2,5 dl toplog mleka
0,5 dl ulja
1/2 svežeg kvasca

so po želji
1 kašičica šecera

FIL:
200 gr. kravljeg sira
150. gr presovane šunke
100 gr. kačkavalja
2 dl kisele pavlake
2 kašike kajmaka
1 jaje

susam, lan, mak, biber u zrnu za dekoraciju

Priprema

Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka i ostaviti jedno pola sata da se podigne.
Za to vreme skuvate kaficu i malo proćaskate sa gostima.
Rastanjiti testo debljine 0,5 cm, vaditi čašom krugove i redjati u podmazane modlice za mafine.
Umutiti jaje, sir, dodati kajmak, pavlaku i na kockice naseckanu šunku i tim filom puniti testo.
Posuti sa sitno narendanim kačkavaljem i susamom (lanom, makom), po želji …
Servirati sa kiselom pavlakom koju vadite kašikom za sladoled.
Odlično ide uz pivo ili kuvano vino za ove hladne dane.

Нема коментара:

Постави коментар