Sastojci za 8 osoba
| TESTO: | |
| 500 gr. | brašna |
| 2,5 dl | toplog mleka |
| 0,5 dl | ulja |
| 1/2 | svežeg kvasca |
| so po želji | |
| 1 kašičica | šecera |
| FIL: | |
| 200 gr. | kravljeg sira |
| 150. gr | presovane šunke |
| 100 gr. | kačkavalja |
| 2 dl | kisele pavlake |
| 2 kašike | kajmaka |
| 1 | jaje |
| susam, lan, mak, biber u zrnu za dekoraciju |
Priprema
Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka i ostaviti jedno pola sata da se podigne.Za to vreme skuvate kaficu i malo proćaskate sa gostima.
Rastanjiti testo debljine 0,5 cm, vaditi čašom krugove i redjati u podmazane modlice za mafine.
Umutiti jaje, sir, dodati kajmak, pavlaku i na kockice naseckanu šunku i tim filom puniti testo.
Posuti sa sitno narendanim kačkavaljem i susamom (lanom, makom), po želji …
Servirati sa kiselom pavlakom koju vadite kašikom za sladoled.
Odlično ide uz pivo ili kuvano vino za ove hladne dane.
Нема коментара:
Постави коментар