Ovu divnu tortu
sam pravila za moj rođendan i stvarno je bila pun pogodak ©©
Kremasta, sočna,
osvežavajća, prava letnja.
Jednostavna je
za pravljenje, ne zahteva puno vremena i što je najvažnije - ne peče se, tako
da ne morate da uključujete rernu po ovoj paklenoj vrućini na +40.
Recept je napisala
draga smile2204 sa
Coolinarike. Ovde možete da pogledate recept i postupak izrade. Ja ću napisati samo sastojke i napomenu da sam umesto
jagoda stavila višnje i nisam pogrešila jer se kiselkast ukus višanja taman
nadopunjuje sa slatkoćom kreme.
Sastojci:
jedne gotove kore za rozen-tortu
Vanil-krema:
1,5 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
10 kaš. šećera
250gr. margarina
250gr. šećera u prahu
naribana korica jednog limuna
Voćna
krema:
250gr. jagoda
3 kaš. šećera
3dl vode
1 kesica pudinga od vanile
sok jednog limuna
Šlag za premazivanje:
2dl slatke pavlake
1dl kisele pavlake
Torta je prekrasna, a tebi sretan rodjendan sa zakasnjenjem :)
ОдговориИзбришиHvala mila puno, za lepe želje nikad nije kasno :)
Избришиtorta je prekrasna
ИзбришиFelicidades por tu cumpleaños!!!!tiene que estar delicioso y muy bonito...Besos
ОдговориИзбришиMuchas gracias querida María en las hermosas tarjetas de felicitación, miré a tu blog y me gusta mucho, un beso de Belgrado
ИзбришиTorta je san snova!Sretan Rodjus!!
ОдговориИзбришиHvala draga puno :)
ИзбришиПрекрасна е! Много красиво изглежда. Честит празник!
ОдговориИзбришиУважаеми Joli, аз съм много се радвам и pratis posećuješ моя блог, не ми голяма чест :) Радвам се, с прекрасна вашия блог и се радвам да прочета <3Благодаря ви много за най-добри пожелания и поздравления скъпи.Аз ви изпращам целувки от Белград :)
ИзбришиGordana i astal, puno hvala na lepim recima i cestitkama, poljupce saljem :))
ОдговориИзбришиУх, баш волим овакве торте! И све најбоље за рођендан! :)
ОдговориИзбришиsretan ti rođendan u zakašnjenju, krasna torta!
ОдговориИзбришиHvala puno Gago i Tamara <3
ОдговориИзбришиSretan rođendan.
ОдговориИзбришиNisam ljubitelj takvih isprežvakanih recepata s Coolinarike. Znam da tamo svi teže tome da baš njihovi recepti budu popularni, a to je najlakše postići ako se plasira recept sličan nekom koji je tamo već megapopularan.
Zato se kao predložak uzme neki popularni recept, onda ga se nanovo izumi - ali naravno, ne može biti baš potpuno isti, nego se uključe neke sitne izmjene, i evo novog hita, popularan kao i recept na kojem se temelji.
Tako je i ovaj Pure plesure isprežvakana verzija Klemissimo kremšnita sa želeom. Tim kolačima zajedničke su kore: netko će ih peći sam, netko će ih kupiti (ili za rozen ili za mađaricu, kakve tko nađe), ali u oba slučaja kore su kore, zatim žele koji je praktički isti u oba recepta, a krema jest različita, ali ne baš jako, razlike su jedino u tome što se u jednom kolaču za kremu upotrebljavaju puding, šlag, žumanjci i želatina, a u drugom toga nema, nego se upotrebljavaju gustin i margarin.
Hvala na čestitkama i na komentaru anoniman :)
ОдговориИзбришиMada bi mi bilo draže da ste se predstavili sa imenom pod kojim ostavljate komentar ;).
Naravno, pišem ovaj blog i ne očekujem samo pohvale, dapače i kritike su uvek dobro došle, pogotovo kad znam ko ih piše i od koga potiču.
Što se tiče Coolinarike, nisam istog mišljenja kao i Vi, jer smatram da je jako lep i inspirativan sajt, sa odličnim idejama i divnim receptima koje tamo ostavljaju zaljubljenici u hranu i kuhinju. Mislim da su pojedini recepti prava umetnost u kulinarstvu i divim se i skidam kapu tim osobama koje su napisale te recepte, bez obzira da li su recepti kako vi kritički kažete ''isprežvakani''.
Upravo sam pogledala recept za Klemissimo kremšnite od VL i apsolutno nema nikakve veze sa ovom tortom, mada i nije suština u tome...
Meni je upravo bitno da mi se recept dopadne na prvi pogled, da nije komplikovan, ovde je presudilo to što su gotove kore, (jer ni u ludilu ne bih ''palila'' rernu po ovoj tropskoj vrućini), brzo se sprema, dekorativno izgleda, i nadasve je jako ukusna.
I da, na kraju da kažem i ovo, svi postojeći recepti za koje ja znam su varijacije na temu, ali baš te različitosti ih čini da sa pravom mogu da budu novi recepti i to ih čini ČUDESNIM.
Draga Jaco , sa zakašnjenjem ti želim Sretan rođendan uz najljepše želje !
ОдговориИзбришиTortica je odlična, jako lijepa i kako vidim po sastojcima jako ukusna. Sigurno bih je poželjela probati, a ti si jako lijepo počastila sebe i svoje ovom poslasticom !
Hvala puno Brankic moj <3 na lepim zeljama i recima, poljubac mila :))
Избришиhello my name's Alessandra, unfortunately i cannot understand your language...can you give me this recipe in english? i will follow you since today! come & visit me:
ОдговориИзбришиdolcementeinventando.blogspot.it
Thanks a lot dear Ali, you have a Google translate, and attempt to translate the with him, unfortunately I was very thin with a knowledge of English :))
ИзбришиSrecan rodejndan sa zakasnjenjem. Torta divno izgleda i meni su te vocne kombinacije super. Uocila sam je cim je izasao recept na coolki ali nikako da dodje na red
ОдговориИзбришиLepo izgleda........
ОдговориИзбришиHvala puno <3 <3
ОдговориИзбришиda li ima postupak rada
ОдговориИзбришиNemam postupak rada, nisam slikala, ali je vrlo jednostavno da se napravi, koji deo vam nije jasan ako mogu da pomognem :)
ОдговориИзбришиpravim sto pre!
ОдговориИзбришиgracias por entrar en mi cocina y quedarte, yo tambien me quedo por aqui, tienes cosas muy buenas y preciosas, un beso
ОдговориИзбришиGracias querida Carmen por la visita y comentario, y estoy encantado con tu blog, querido saludo :)
Избриши