Ovaj recept često koristim jer je torta velika, jako ukusna i izdašna, s’ tim što po potrebi pravim razne kombinacije na istu temu…u zavisnosti od toga šta tenutno imam u kući
Sastojci
TESTO za 1. i 2 . koru: | |
2 x 6 | jaja |
2 x 6 kaš. | šećera |
2x 6 kaš. | mlevenih oraha |
2x 2 kaš. | oštorg brašna |
TESTO za 3. i 4. koru: | |
2 x 6 | jaja |
2 x 6 kaš. | šećera |
2 x 4 kaš. | brašna |
2 x 2 kaš. | kakaoa (ja sam stavila Kraš ekspres) |
1. FIL: | |
0,5 l. | mleka |
2 kesice | vanilin pudinga |
250 gr. | šećera u prahu |
1 | puter ili margarin |
300 gr. | seckane žele bonbone |
2. FIL: | |
0,5 l. | mleka |
2 kesice | pudinga od čokolade (ja sam stavila od karamele) |
250 gr. | šećera u prahi |
1 | puter ili margarin |
100 gr. | suvog grožđa |
300 gr. | seckanih oraha |
2 konzerve | ananasa u kockama |
1 kg. | malina (kupina, ribizli) po želji |
300 gr. | šlaga |
mleko za šlaf |
Priprema
Kore za tortu peći u četvrtastom plehu.1. i 2. kora su iste, a jedna se sastoji od: 6 celih jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha i dve kašike brašna.
Jednu koru ostaviti celu četvrtastu, a drugu uviti u vlažnu salvetu kao rolat.
3. i 4. kora su iste, a jedna se sastoji od: 6 jaja, 6 kašika šećera, 4 kašike brašna i 2 kašike kakaoa.
Jednu koru ostaviti celu, a drugu uviti u vlažnu salvetu kao rolat.
1. fil: U 0,5l mleka skuvati 2 vanilin pudinga. Dok se to hladi ulutati 1 puter ili margarin sa 250gr prah šećera. Sjediniti i u prohlađenu smesu dodati još 300gr iseckanih žele bombona.
2. fil: U 0,5l mleka skuvati 2 pudinga od čokolade. Prohladiti pa dodati 1 puter ili margarin ulupan sa 250gr šećera u prahu. U ohlađeno dodati 100gr suvog grožđa i 300gr seckanih oraha.
Tamni rolat filovati sa 0,5 žutog fila, a žuti rolat filovati sa 0,5 tamnog fila.
Najbolje je pre pravqenjaa torte pripremiti filove, ispeći rolate, filovati rolate i ostaviti ih neko vreme u frižideru da se krem stisne, kako bi se lakše rezali.
Znači filovane rolate, koji su par sati stajali u frižideru, raseći na 2 dela, ali po dužini.
Presecanjem se dobiju 4 dugačka , filovana dela.
Na tacnu položiti jednu celu koru, premazati je filom, žutim ili tamnim. Poređati sve 4 polutke rolata, preko rolata premazati ostatak kreme i prekriti tortu drugom celom korom.
Na fil poređati voće po želji.
Tortu obložiti sa 300 gr ulupanog šlaga u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар