Странице

31. 7. 2010.

Voćna torta


Ovaj recept često koristim jer je torta velika, jako ukusna i izdašna, s’ tim što po potrebi pravim razne kombinacije na istu temu…u zavisnosti od toga šta tenutno imam u kući

Voćna torta by ja

Sastojci


TESTO za 1. i 2 . koru:
2 x 6 jaja
2 x 6 kaš. šećera
2x 6 kaš. mlevenih oraha
2x 2 kaš. oštorg brašna

TESTO za 3. i 4. koru:
2 x 6 jaja
2 x 6 kaš. šećera
2 x 4 kaš. brašna
2 x 2 kaš. kakaoa (ja sam stavila Kraš ekspres)

1. FIL:
0,5 l. mleka
2 kesice vanilin pudinga
250 gr. šećera u prahu
1 puter ili margarin
300 gr. seckane žele bonbone

2. FIL:
0,5 l. mleka
2 kesice pudinga od čokolade (ja sam stavila od karamele)
250 gr. šećera u prahi
1 puter ili margarin
100 gr. suvog grožđa
300 gr. seckanih oraha
2 konzerve ananasa u kockama
1 kg. malina (kupina, ribizli) po želji
300 gr. šlaga

mleko za šlaf

Priprema

Kore za tortu peći u četvrtastom plehu.
1. i 2. kora su iste, a jedna se sastoji od: 6 celih jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha i dve kašike brašna.
Jednu koru ostaviti celu četvrtastu, a drugu uviti u vlažnu salvetu kao rolat.
3. i 4. kora su iste, a jedna se sastoji od: 6 jaja, 6 kašika šećera, 4 kašike brašna i 2 kašike kakaoa.
Jednu koru ostaviti celu, a drugu uviti u vlažnu salvetu kao rolat.
1. fil: U 0,5l mleka skuvati 2 vanilin pudinga. Dok se to hladi ulutati 1 puter ili margarin sa 250gr prah šećera. Sjediniti i u prohlađenu smesu dodati još 300gr iseckanih žele bombona.
2. fil: U 0,5l mleka skuvati 2 pudinga od čokolade. Prohladiti pa dodati 1 puter ili margarin ulupan sa 250gr šećera u prahu. U ohlađeno dodati 100gr suvog grožđa i 300gr seckanih oraha.
Tamni rolat filovati sa 0,5 žutog fila, a žuti rolat filovati sa 0,5 tamnog fila.
Najbolje je pre pravqenjaa torte pripremiti filove, ispeći rolate, filovati rolate i ostaviti ih neko vreme u frižideru da se krem stisne, kako bi se lakše rezali.
Znači filovane rolate, koji su par sati stajali u frižideru, raseći na 2 dela, ali po dužini.
Presecanjem se dobiju 4 dugačka , filovana dela.
Na tacnu položiti jednu celu koru, premazati je filom, žutim ili tamnim. Poređati sve 4 polutke rolata, preko rolata premazati ostatak kreme i prekriti tortu drugom celom korom.
Na fil poređati voće po želji.
Tortu obložiti sa 300 gr ulupanog šlaga u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар