Sastojci
400 gr. | Plazma keksa |
---|---|
250 gr. | putera |
500 gr. | sitnog neslanog sira (ja sam koristila a la kajmak) |
400 gr. | kiselog vrhnja 20% mm |
250 gr. | slatkog vrhnja (Hole ii dr.) |
250 gr. | šećera u prahu |
2 kesice | želatina |
500 gr. | bobičastog voća (kuine, ribizle, maline, borovnice…) |
2 kesice | preliv za torte |
Priprema
Kalup za torte sa ivicama koje se otvaraju (vel. 28), obložiti pek papirom.Kora:
Samleti Plazma keks i pomešati sa dobro izmiksanim puterom. Smesa je rastresita, ali ne brinite, Izruci se u kalup i dobro sabije ja to radim dnom od case.
Fil:
Prvo pripremiti želatin prema uputstvu na kesici, zatim umutiti slatku pavlaku.
Posebno umutiti sir, kiselo vrhnje i secer ali ne mikserom, dodati otopljen i prohlađen želatin, pa sve sjediniti sa pavlakom.
Sipati smesu preko kore od keksa, lepo izravnati i odozgo slaziti bobičasto voće po želji da pokrije celi povrsinu.
Priremiti preliv za torte (crveni ili beli) i preliti preko ohlađenog kolača.
Pažljivo skinuti obruč od torte, prebaciti je na tacnu i servirati dobro ohlađenu.
Isprobala je draga slucajna http://slucajna.coolinarika.com/slike/prikazi/356854#komentar4254311
Нема коментара:
Постави коментар