Странице

26. 2. 2010.

Uvijene kifle sa suvim vratom



Peciva

Slano testo, testo, opet testo… Obožavam ga u svim oblicima


Sastojci za 10 osoba

700 gr. mekog brašna
3 dl. mleka
2 dl ulja
1 sveži kvasac
250 g. švapskog sira
150 gr. suvog vrata
2 žumanceta
2 jajeta
30 gr. susama
1 kašičica šećera

so

Priprema

Sveš kvasac potopiti u mlako mleko sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti na toplom da nadođe.
U posudu sa brašnom dodati kvasac, so, ulje i ručno umesiti dok ne počne da se odvaja od prstiju.
Ostaviti testo na toplom da nadođe, zatim ga premesiti, i rastanjiti oklagijom na debljinu 1 cm.
Potom premazati sa mešavinom švapskog sira i žumanaca, posuti sitno seckanim suvim vratom i urolovati.
Veknu iseći na parčad širine 1 cm. a zatim donju polovinu svakog parčeta uvrnuti za 180 stepeni, kako bi dobio izgled osmice.
Uvijene kiflice složiti u podmazani pleh, premazati umućenim jajima, posuti susamom i peću u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Isprobano – Ivanka71

Posluživanje

Ovaj recept sam kao i mnoge druge našla u časopisu ‘’Moja hrana’’, isprobano-odlično

Нема коментара:

Постави коментар