Osvežava a ne goji…
Sastojci za 10 osoba
| 2 | jaja |
|---|---|
| 10 kašika | šećera |
| 10 kašika | mleka |
| 7 kašika | ulja |
| 10 kašika | brašna |
| 1/2 | praška za pecivo |
| (za 2 kore dupla mera) | |
| 200 gr | šećera |
| 2 dl. | vode |
| 2 | zamrznute pomorandže |
| džem od kajsija | |
| 100 gr | čokolade |
| 4-5 kašika | ulja |
Priprema
Od navedenih sastojaka peći posebno dve kore.Gornju koru izdrobiti pa dodati sirup od 200 gr šećera i 2 dl. vode.
2 zamrznute pomorandže izrendati i zamesiti sa izdrobljenom korom i vodom.
Ređati: koru, džem, fil i glazuru.
Glazura: istopiti 100 gr čokolade i dodati 4-5 kašika ulja.
Isprobale draga
schloss
zvrkut
i Grbaljka
Нема коментара:
Постави коментар