Странице

22. 2. 2010.

BOŠKINA čorbica od bundeve

Ovu čorbicu je pravila moja mladja ćerka Bojana, koja je inače fan povrća i inače zdrave hrane. Ovu podlogu od povrća ona koristi za različite vrste jela, uz razne dodatke uvek ispadne drugačije, neočekivano i veoma ukusno… LJUBI JE MAJKA!!!!


Sastojci

3 veće šargarepe
1 srednja glavica crnog luka
1 struk praziluka
1 manja glavica celera
300 gr. bundeve

malo djumbira narendanog
1 struk celerovog lista

peršun
1 šaka očišćenog prosa

po želji kisela pavlaka
2 l. vode

so, vegeta, biber u zrnu

Priprema

Povrće iseckati na kockice (ili na kolutove) i dinstati na vrlo malo ulja, prvo crni luk, kad postane staklast, dodati šargarepu, celer i praziluk.
Dinstati dok povrće ne omekša, zatim dodati bundevu, takodje iseckanu na kockice i list od celera i nastaviti sa dinstanjem na laganoj vatri, po malo dolivajući vodu u povrće. Posoliti po ukusu.
Kad povrće omekša, izmiksati ga sa štapnim mikserom, naliti vodu, ako želite potaž čorbu, smanjte količinu vode.
Pustiti da provri i ostaviti par minuda da vri na laganoj vatri.
Začiniti sa vegetom, biberom i na kraju dodati očišćeno i oprano proso. Odmag zatim isključiti vatru, proso će da nabubri i da se rascveta u toploj čorbici, (nije potrebno da ga se kuva). Na samom kraju dodati komadić narendanog svežeg djumbira.
Na kraju pred samo služenje dodati iseckani peršun i kiselu pavlaku (po želji). Ako ste vegetarijanac nemojte dodavati pavlaku.
Servirano

4 коментара: