Ovu čorbicu je pravila moja mladja ćerka Bojana, koja je inače fan povrća i inače zdrave hrane. Ovu podlogu od povrća ona koristi za različite vrste jela, uz razne dodatke uvek ispadne drugačije, neočekivano i veoma ukusno… LJUBI JE MAJKA!!!!
Sastojci
3 veće | šargarepe |
---|---|
1 srednja | glavica crnog luka |
1 struk | praziluka |
1 manja | glavica celera |
300 gr. | bundeve |
malo djumbira narendanog | |
1 struk | celerovog lista |
peršun | |
1 šaka | očišćenog prosa |
po želji kisela pavlaka | |
2 l. | vode |
so, vegeta, biber u zrnu |
Priprema
Povrće iseckati na kockice (ili na kolutove) i dinstati na vrlo malo ulja, prvo crni luk, kad postane staklast, dodati šargarepu, celer i praziluk.Dinstati dok povrće ne omekša, zatim dodati bundevu, takodje iseckanu na kockice i list od celera i nastaviti sa dinstanjem na laganoj vatri, po malo dolivajući vodu u povrće. Posoliti po ukusu.
Kad povrće omekša, izmiksati ga sa štapnim mikserom, naliti vodu, ako želite potaž čorbu, smanjte količinu vode.
Pustiti da provri i ostaviti par minuda da vri na laganoj vatri.
Začiniti sa vegetom, biberom i na kraju dodati očišćeno i oprano proso. Odmag zatim isključiti vatru, proso će da nabubri i da se rascveta u toploj čorbici, (nije potrebno da ga se kuva). Na samom kraju dodati komadić narendanog svežeg djumbira.
Na kraju pred samo služenje dodati iseckani peršun i kiselu pavlaku (po želji). Ako ste vegetarijanac nemojte dodavati pavlaku.
Servirano
Pozdrav Jaco! I specijalan pozdrav za cerku :)
ОдговориИзбришиHvala Majo, preneću joj pozdrav, biće joj drago, mlada je i trudi se, a gradi neki svoj stil
ОдговориИзбришиSopa de abóbora,sempre vai bem.E o bom é que desintoxica . http://dicadepintura.blogspot.com
ОдговориИзбришиGrazas polo seu comentario querida Ana María e para visitar o meu blog :)
Избриши