Sastojci:
1
veca ili 2 manje tikvice
malo
soli
2
jajeta
1
prašak za pecivo
180
ml jogurta
4
kašike ulja
2
caše od jogurta oštrog brašna
Priprema:
Oljuštiti tikvice,
narendati ih, posoliti i ostaviti ih 10 minuta. Ukljuciti rernu na 200 stepeni
da se zagreje. Umutiti jaja s jogurtom, brašnom i uljem i dodati tikvice, ne cediti ih, sve dobro sjediniti i puniti kalupe za mafine. Ovo je kolicina za 12 mafina.
Peciih
30 minuta na 200 stepeni.
Ko voli može dodati
u smesu i malo zacinskog bilja i parmezana. Ako vam je tikvica veca i ima semenke, obavezno taj srednji deo odstraniti,
narendati je i nju morate dobro iscediti
da ne bi vlaga tokom pecenja napravila u sredini lepljivo testo.
Nikakvo duže pecenje nece uspeti da osuši i ispece tu gnjecavu sredinu.
Služiti ih malo prohladjene uz kiselo-mlecni napitak ili sezonsku salatu.
izvor a dobra je i druga verzija
Prijatno!!!