Странице

24. 1. 2013.

Pita četri godišnja doba



Slično je pici, ali ako vam u kući fali kečap možete i ovako da napravite pitu i dodate sastojke koje volite i imate, ovo je samo ideja sa varijacijama po želji :)

Ako izostavite kiselu papriku i dodate biljni sir imaćete lep posan vege obrok :)

Sastojci:
Za testo :

600 gr. brašna
2 dl vode
2 dl jogurta
1 kašičica soli
1 kašičica šecera
1/2 kocke svežeg kvasca
1 dl ulja

Povrće:

2 manje tikvica
2 manja plava patlidžana
2 srednje glavice crnog luka
2 paradajza
1 crvena paprika
100 gr. šampinjona
100 gr. naribanog sira gauda ili drugi
4 velike kašike kisele pavlake
origano
divlji luk

Priprema:

Zamesite testo tako što kvasac rastvorite toplom vodom i kašičicom šećera. Izmešajte sa brašnom i ostalim sastojcima i pustite da naraste duplo.

Razmesite testo i podelite: 2/3 testa oblikujte u pravougaonik a ostalu 1/3 oblikujte u tanke kobasice koje prepletete među sobom kao na slici . Testo premažite sa 4 kašike kisele pavlake i pospite sa suvim divljim lukom ili nešto drugo od začina. Pletenice prekrstite na sredini testa a okolo stavite testo samo u obliku kobasice.

Ako stavljate paprike, tikvice, plavi patlidžan i luk prvo ih malo propržite na ulju jer je bolji ukus i da vam ne miriše po zelenom. Umesto svežeg paradajza možete staviti sušeni paradajz u maslinovom ulju. Svo povrće začinite po ukusu pre nego što pečete. Na četvrti deo izrendajte sir i stavite šampinjone i origano.

Rasporedite na svaku četvrtinu fil i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni od 20-30 minuta.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар