Ovu divnu tortu
sam pravila za moj rođendan i stvarno je bila pun pogodak ©©
Kremasta, sočna,
osvežavajća, prava letnja.
Jednostavna je
za pravljenje, ne zahteva puno vremena i što je najvažnije - ne peče se, tako
da ne morate da uključujete rernu po ovoj paklenoj vrućini na +40.
Recept je napisala
draga smile2204 sa
Coolinarike. Ovde možete da pogledate recept i postupak izrade. Ja ću napisati samo sastojke i napomenu da sam umesto
jagoda stavila višnje i nisam pogrešila jer se kiselkast ukus višanja taman
nadopunjuje sa slatkoćom kreme.
Sastojci:
jedne gotove kore za rozen-tortu
Vanil-krema:
1,5 l mleka
4 kesice pudinga od vanile
10 kaš. šećera
250gr. margarina
250gr. šećera u prahu
naribana korica jednog limuna
Voćna
krema:
250gr. jagoda
3 kaš. šećera
3dl vode
1 kesica pudinga od vanile
sok jednog limuna
Šlag za premazivanje:
2dl slatke pavlake
1dl kisele pavlake