Mnogi od nas vole piletinu jer je veoma zahvalna namirnica, može se spremiti na milion načina i uvek je drugačija. Uz malo mašte može biti zaista atraktivan obrok
Sastojci:
1 kg pileće meso (bataci, file)
3 kom. šargarepe
1 veza peršuna
2 češnja belog luka
karanfilić
25 gr želatina
začini
so
Postupak:
Odvojite pileće meso sa kostiju i kože. Isecite na velike komade, dodajte ispasirani beli luk, sitno iseckan peršun, so, začine, želatin i dobro promešati.
Šargarepu iseći na trake. Vatrostalnu posudu obložiti pergament papirom, stavite sloj mesa, pa šargarepu. Ponovite slojeve dok ne utrošite sastojke.
Peći u rerni 1 sat na 180°C. Ako vam je malo soka od piletine, dodati vodu, tako da je piletina u potpunosti pokrivena.
Ohladiti i držati u frižideru do služenja. Dekorisati po želji.
Prijatno!!!