Странице

15. 3. 2012.

Piletina u aspiku






Mnogi od nas vole piletinu jer je veoma zahvalna namirnica, može se spremiti na milion načina i uvek je drugačija. Uz malo mašte može biti zaista atraktivan obrok

Sastojci:

1 kg pileće meso (bataci, file) 
3 kom. šargarepe
1 veza peršuna
2 češnja belog luka
karanfilić
25 gr želatina
začini
so

Postupak:

Odvojite pileće meso sa kostiju i kože. Isecite na velike komade, dodajte ispasirani beli luk, sitno iseckan peršun, so, začine, želatin i dobro promešati. 

Šargarepu iseći na trake. Vatrostalnu posudu obložiti pergament papirom, stavite sloj mesa, pa šargarepu. Ponovite slojeve dok ne utrošite sastojke.

Peći u rerni 1 sat na 180°C. Ako vam je malo soka od piletine, dodati vodu, tako da je piletina u potpunosti pokrivena. 

Ohladiti i držati u frižideru do služenja. Dekorisati po želji.

Prijatno!!!