Странице

28. 3. 2011.

Proja sa belim kukuruznim brašnom sa potočare



Belo kukruzno brašno sa potočare možete naći u svim bolje opremljenim supermarketima, puno je zdravije, ukusnije i slađe od ostalih vrsta kukuruznog brašna.

Sastojci:

3 šolje za belu kafu belog kukuruznog brašna sa potočare
1 prašak za pecivo,
mali soli
300 gr. feta sira
3-4 kašike kisele pavlake
2-3 kašike kajmaka
4 jaja
1 šolja mleka
1/2 šolje kisele vode
1/2 šolje ulja
semenke bundeve, suncokreta, susama, lana...

Pomešati sve suve sastojke, posebno izmiksati jaja, kajmak, sir, pavlaku, dodavati naizmenično brašno, ulje, mleko i kiselu vodu. Masa treba da je gušća nego za palačinke. Podmazati tepsiju, uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni, za to vreme neka vam smesa malo odstoji, brašno će da nabubri i smesa će postati malo gušća. Staviti u rernu podmazanu tepsiju da se ugreje, pa sipati smesu i staviti u rernu da se peče oko pola sata. Upola pečenja kad se malo uhvati korica izvaditi proju iz rerne i posuti je semenkama, pa vratiti da se ispeče do kraja.

U proju po želji možete pre pečenja dodati prethodno očišćen opran i iseckan na sitnije spanać, blitvu, koprive, praziluk. Ukoliko dodajete praziluk, treba ga prethodno malo propržiti na ulju.

Poslužiti toplo sa kajmakom, jogurtom ili čim želite. Ja sam ovog puta dodala i brokule kuvane na pari, samo par minuta (3-5), da budu a la dente.

Prijatno i uživajte!



14 коментара:

  1. Nisam jos videla ovu vrstu kukuruznog brasna ali potrazicu ga i probati! Sjajan recept!

    ОдговориИзбриши
  2. Sve uradila po uputstvu,brasno stiglo sa potocare iz okoline Cacka,dodjite da probate.Veliki poljubac

    ОдговориИзбриши
  3. U cugu smo smazali pola,recept je za 10 plus,ocas posla sam napravila smesu,a fora sa zagrejanom tepsijom je super.Hvala puno na ovom divnom receptu.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala puno na lepim komentarima, Jovani i Tašani :))) Tašana baš mi je drago da ste isprobali i da vam se recept dopao, hehe... i hvala na pozivu, Čačak nije daleko možda se i vidimo tamo, obožavam taj kraj, poljubac tebi i tvojima i nemojte da se iznenadite ako vam se pojavimo, ali prethodno ćemo da se najavimo ;)))

    ОдговориИзбриши
  5. Nama će biti prava velika čast da nam Vi budete domaćini :)))

    ОдговориИзбриши
  6. sjajan recept....nisam videla belo kukuruzno brasno sa potocare, gde da nadjem to? zivim u beograd

    ОдговориИзбриши
  7. Marijana potraži u većim hiper marketima, Rodi, Disu, Ideji... ili u prodavnicama zdrave hrane... Mi kad naletimo uzmemo više jer ga jako često koristimo:)

    ОдговориИзбриши
  8. Bas lepa proja, kako bese ono < sedi projo da te jedem > Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  9. Nisam se još srela sa bijelim kukuruznim brašnom, ne znam niti ima li ga kod nas.
    Proja je odlična, super recept !!

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala puno... Branka može i bilo koje kukuruzno brašno, ali ovo sa potočare ima neki poseban ukus i aromu, verovatno je i mnogo zdravije od ostalih vrsta kukuruznog brašna jer se melje na prirodan način.

    ОдговориИзбриши
  11. Prvi put spremam na ovaj način.U smesu sam stavila sjeckani spanać.preko sjemenke.Koristila sam maslinovo ulje.Proja je u rerni.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  12. Koristila sam žuto kukuruzno brašno iz prodavnice zdrave hrane.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ste zadovoljni, i ja ponekad koristim žuto kukuruzno brašno, ali belo mi ima neku posebnu aromu i ukus, možda je do kukuruza, a možda zato jer je mleveno na potočari, u svakom slučaju, drago mi je da ste isprobali recept, ali probajte jednom i sa belim kukuruznim brašnom, videćete razliku :)

      Избриши