Slano testo, testo, opet testo… Obožavam ga u svim oblicima
Sastojci
700 gr. | mekog brašna |
---|---|
3 dl. | mleka |
2 dl | ulja |
1 | sveži kvasac |
250 g. | švapskog sira |
150 gr. | suvog vrata |
2 | žumanceta |
2 | jajeta |
30 gr. | susama |
1 | kašičica šećera |
so |
Priprema
Sveš kvasac potopiti u mlako mleko sa kašičicom šećera i malo brašna i ostaviti na toplom da nadođe.U posudu sa brašnom dodati kvasac, so, ulje i ručno umesiti dok ne počne da se odvaja od prstiju.
Ostaviti testo na toplom da nadođe, zatim ga premesiti, i rastanjiti oklagijom na debljinu 1 cm.
Potom premazati sa mešavinom švapskog sira i žumanaca, posuti sitno seckanim suvim vratom i urolovati.
Veknu iseći na parčad širine 1 cm. a zatim donju polovinu svakog parčeta uvrnuti za 180 stepeni, kako bi dobio izgled osmice.
Uvijene kiflice složiti u podmazani pleh, premazati umućenim jajima, posuti susamom i peću u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Isprobano – Ivanka71
Otislo na bookmark i u svesku! Super ideja sa osmicama!
ОдговориИзбришиHvala Jelena:)))
ОдговориИзбриши