Jednostavan a dekorativan kuglof, pogodan je za svečane prilike, kao i za poklon
Sastojci
500 gr. | brašna |
---|---|
350 ml | mleka |
150 ml | ulja |
1 | sveži kvasac |
1 kašika | soli |
1 kašičica | šećera |
50 gr. | sitno seckani kikiriki |
50 gr. | semenke očišćenog suncokreta |
50 gr. | sitno seckane semenke bundeve |
po želji lan, nemleveni mak, susam za dekoraciju |
Priprema
Prosejati brašno i so, sipati u posudu za mešenje i napraviti malo udubljenje. Sipati toplo mleko u brašno, dodati kvasac, šećer, promešati i ostaviti da kvasac nadodje.U du smesu dodati ulje i dobro izraditi testo, dok ne počnu da se pojavljuju mehurići. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom dok ne udvostruči volumen.
Nadošlo testo premesiti, dodati semenčice, podeliti na 8 kuglica, svaku premazati sa rastopljenim margarinom, pokriti sa kuhinjskom krpom i ponovo pustiti da se testo podigne.
Peći u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumeni oko pola sata, (odnosno prema vašoj rerni).
PRIJATNO!!!
Prevrnuti kuglof
jako lijepo izgleda!
ОдговориИзбришиSavršen je!!!
ОдговориИзбришиprelepo izgleda,pretpostavljam da može da se kombinuje isa integralnim brašnom! Super,super!
ОдговориИзбришиdivno izgleda, samo mi nije jasno kako se postigne ovaj oblik kuglofa?
ОдговориИзбришиMože da se kombinuje i sa integralnim, heljdinim i bilo kojim brašnom...i ja često koristim druge vrste brašna...Jeco imam silikonski kalup za ovaj kuglof.
ОдговориИзбриши