Странице

7. 8. 2010.

Beli bubrezi

Beli bubrezi

Znam da mnogima ovo nije omiljena hrana, ali našim muškarcima, bar većini jeste… Jedan od njih je i moj MM koji ih obožava, i kad ih je ugledao u vitrini jednog megamarketa, bio je srećan kao dete… e, pa za naše muške koji ovo jelo tamane sa velikim guštom…

Sastojci za 4 osobe

2 kom. belih bubrega
1 glavica belog luka
1 dl belog vina ili soka od limuna
1/2 l vode

kora od limuna
2 glavice crnog luka
400 gr. pečurke

biber u zrnu

so, vegeta, začini po želji

Priprema

Bele bubrege oljuštiti od opne, iseći na ploške i potopiti u pac jedno dva sata.
Pac pripremiti od belog vina (ili limuna), vode, kore od limuna, i 2-3 češnja belog luka.
Nakon toga, ih oprati, posušiti i iseći na sitnije komade.
Za to vreme upržiti crni luk, iseckan na kockice, dodati bele bubrege i dinstati 10-tak minuta.
Dodati pečurke isečene na listiće, još malo prodinstati dok ne ispari sva voda i pred sam kraj dodati 2-3 češnja belog luka.
Začiniti po ukusu sa vegetom, biberom i dr. začinima koje volite.

Нема коментара:

Постави коментар