Recept od moje majke, isprobano, odlično…
Sastojci:
17 | jaja |
---|---|
17 kašika | šećera |
17 kašika | mlevenih prethodno ispečenih oraha |
4 kašike | brašna |
1,5 dl. | mleka |
150 gr. | šećera |
200 gr. | oraha |
1 | puter |
250 gr. | šećera u prahu |
6 štangle | otopljene čokolade |
Priprema
KORA:17 jaja, 17 kašika šećera ulupati zatim dodati 17 kašika oraha i 4 kašike brašna i sipati u podmazan pleh i peći kao svaki patišpanj.
Kada je kora pečena zaviti je u vlažnu krpu kao rolat i ostaviti da se ohladi.
FIL:
1,5 dl. mleka kuvati sa 150 gr. šećera 15 min.
Skinuti sa vatre i sa tim mlekom popariti 200 gr. oraha, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.
Zatim umutiti 1 puter sa 250 gr. šećera u prahu.
Kada bude dobro umućeno polovinu odvojiti i pomešati sa ohladjenim orasima a u drugi ostatak putera dodati 4-5 štangle otopljene čokolade i izmešati sa puterom.
FILOVANJE TORTE:
Odviti tortu iz krpe i filovati je sa orasima i ponovo zaviti u rolat.
Kada je rolat čvrsto zavijen otseći krajeve i oblikovati ga u obliku panja. Zatim premazivati sa umućenim puterom i čokoladom.
Otopiti 1 štanglu čokolade sa malo ulja da bude tečno, zatim umakati viljušku u čokoladu i praviti koru od drveta.
Super interasantno izgleda. Verovatno je i ukusno.
ОдговориИзбришиda li je korica mekana ili?
Jeste Marina, jako je ukusna torta, sutradan omekša korica...
ОдговориИзбриши