Sastojci:
500 g heljdinih kora
za pitu
500 g spanaća
1 čaša (2 dl) kiselog
mleka (domaće)
1 čaša ulja
1 čaša heljdinog
brašna
3 jajeta
1 prašak za pecivo
soli po ukusu
600 g belog sira (kod
mene urda)
2 kašike ulja
Priprema:
Spanać
očistiti, oprati, iseći na trakice, posoliti i malo rukama izgnječiti.
Kore
podeliti na tri dela po tri kore (u mom pakovanju je bilo devet kora). Belanca
dobro ulupati. U odgovarajućoj posudi sjediniti kiselo mleko sa žumancima,
dodati ulje pa brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Lagano
umešati i sneg od belanaca i dodati so (paziti ako je sir slan ne dodavati
soli.). Malo fila ostaviti sa strane i pomešati ga sa 2 kašike ulja.
Odvajati
po 3 kore, pa svaku premazati pripremljenim filom. Na treću koru staviti
mrvljeni sir i spanać, pa urolati.
Postupak
ponavljati dok se ne utroši materijal, a potom rolate ređati u podmazan pleh i svaki premazati sa preostalim filom pomešanim sa uljem koje ste na početku odvojili.
Prijatno!!!