Ovo je gustina testa za
galete, kašika treba da stoji uspravno u testu
Kad
sam već potegla aparat za galete sa najvišlje police i isprljala ga, napravila
sam dve ture galeta sa različitim semenkama. Jedne su sa kimom, susamom i lanom
malo tamnije i meni ukusnije a druge sa golicom, suncokretom, susamom i lanom.
Sastojci:
- 3 solje dozvoljenog brasna po izboru (ja sam stavila 2
šolje raženog brašna, i po 1 šolje heljdinog i speltinog),
- pola solje pecenog susama,
- malo manje od pola kasicice sode bikarbone
- malo limunovog soka,
- kasicica soli,
- dve kasike dozvoljenog ulja (maslinovo, ulje od koštica
grožđa, hladno ceđeno suncokretovo ulje
- kisela voda kolicine da se dobije gustina kao za proju,
možda malo gušće.
Postupak:
Sipati kutlacom ili
kasikom u toster za galete. Brzo budu gotove i dosta ispadne. Sinoć sam ih
pekla i bile su baš hrskave a jutros su bile mekane kao da su tek ispecene.
Mozete da pomesate
brasna koja imate, ja uglavnom stavim speltino,heljdino i razano po casu od
svakog i oko casu i po dve kisele vode, pola praska za pecivo i kasiku
psilijuma kad imam kad nemam nikom nista.
Prilagodite brasno\vodu
tako da testo bude malo gusce od testa za proju.ubacite semenkice koje imate
(ja stavim lan, suncokret, golicu i danas malo kima), Aparat namazem sa malo
putera ili masti i to je to. uzivancija.
Meni su poslužile umesto
hleba za slani doručak i odlično idu sa svim nadevima: humus, sir, ajvar, a
pošto su neutralnog ukusa mogu se jesti i sa slatkim namazima, džemovima i
dodacima.
Prijatno!!!