Još jedan morski brzinski recept, ako imate rernu naravno ;)
Sastojci:
(mera je šolja od 2,5dl)
1/2 šolje putera
3/4 šolje braon šećera
3/4 šolje obicnog šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
1 1/2 šolja čokolade iseckane na kockice (ili čokoladnih kapljica)
1 šolja kandirane aronije (može suvo grožđe, brusnice, ili bilo koje drugo suvo voće po
želji i ukusu)
2 l/4 šolje brašna
3/4 kašikice
sode bikarbone
malo soli
Priprema:
Puter istopite, ohladite
i u to dodajte obe vrste šećera, vanilin šećer i jaja, mešajte dok ne dobijete
kremastu masu. U to dodajte sve ostale sastojke. Lagano izmešajte sa kašikom, pleh
oblozite papirom, od testa formirajte kuglice i slažite u pleh na udaljenosti
od oko 2 cm. Pecite na temperature od l75C oko l5 minuta, dok kolačići ne
dobiju zlatno-žutu boju, odmah ih premestite na drugi hladni pleh ili mrežu, sačekajte
da se ohlade i sluzite.
Posluživanje:
Možete smanjiti
količinu šećera ukoliko volite manje slatke kolače. Ovi kolačići su dugotrajni,
i mogu se čuvati na suvom mestu više od 7 dana, ukoliko prežive dan posle pečenja.
Prijatno!!!