Странице

29. 3. 2015.

Pita kupusara - posno




Dok je još post i dok još ima kiselog kupusa da vas podsetim ja jednu veoma lepu, jednostavnu, ukusnu i ekonomičnu pitu od kupusa-kupusaru, koja se jako brzo sprema.

Ovako je ja pravim:

Sastojci:

500 gr. kore za pitu (srednje)
1 srednja glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
ulje
biber
voda

Postupak:

Crni luk iseći na kockice i propržiti da postane staklast. Dodati dobro oceđen kiseli kupus koji ste prethodno isekli na tanke rezance. Ukoliko je kupus dosta kiseo ili slan malo ga properite u vodi i dobro ocedite. Začiniti sa biberom po ukusu. Dinstati dok kupus ne omekša.

Posebno prokuvati 1dl ulja i 1dl vode. Kore preseći na pola,  po dužini, svaku koru četkicom premazati smesom od prokuvanog ulja i vode i stavljati po jednu-dve kašike kupusa na početku kore pa uvijati u trouglove. Možete i klasično da rolujete, ali meni je ovako praktičnije jer prilikom jela kupus ne ispada iz rolatića.

Kad utrošite sve sastojke ređati u podmazanu tepsiju i svaki trougao premazati uljem i vodom.

Peći 30 min. na 180 stepeni ili dok pita ne dobije rumenu boju.

Prijatno!!!