Странице

21. 3. 2012.

Kačamak - malo drugačiji :)))



Zašto obična tradicionalna jela moraju da budu baš OBIČNA :)

Evo ideje kako da malo drugačije servirate kačamak za doručak ili večeru i onima koji nisu ljubitelji ovog zdravog obroka. Pustite mašti na volju i izađite iz tradicionalnih okvira :)

Sastojci:

0,5 l vode
oštro kukuruzno brašno (palenta)
so

Postupak:

U slanu (po ukusu) provrelu vodu polako sipati oštro kukuruzno brašno i brzo mešati. Kuvati par minuta i kad je kačamak kuvan odmah sipati u tepsiju pretkodo pokvašenu sa vodom.

Ostaviti da se kačamak dobro ohladi, pa modlicama za kolače vaditi razne oblike. Ja sam odabrala cvetiće :)

Poređati cvetiće od kačamaka, i ukrasiti po želji: ajvarom, kečapom, senfom, kuglicama kisele pavlake, sirom...

Poslužiti uz jogurt, čaj ili vruću rakiju.

Zgodno je za posluženje kad vam iznenada banu nenajavljeni gosti.


Prijatno!!!