Странице

25. 1. 2012.

Prženice - ne bacajte stari hleb :)))



Već sam u prethodnim postovima pisala o mogućnostima kako da iskoristite stari hleb, koji u ovo teško vreme nestašica i skupoća zaista ne trba bacati. Ukoliko vam se desi da vam ostane hleb od prethodnog dana ima milion načina kako da ga upotrebite.

Recimo kao ovaj divni mirisni hleb koji je svojim ukusom i izgledom  i lepši i bolji od svežeg.

Takođe, možete da napravite i lep, sočan kolač koji ukusom i izgledom ne zaostaje za drugim klasičnim lenjim pitama, posebno je pogodna u vreme posta, i za one koji preferiraju vege ishranu jer ne sadrži jaja i mleko.

Da se vratimo na prženice :)

Ja ih ne pravim klasično kao većina jer su mi suviše masne i teške za probavu.

Sastojci:
2 jaja
soli po ukusu (ja ne solim puno jer je hleb već dovoljno slan)
brašna i mleka po potrebi da se zamesi testo gušće nego za palačinke

Postupak:
Umutiti jaja viljuškom dodavati postepeno brašno i mleko da bi dobili odgovarajuću gustinu testa. Pazite da vam se ne naprave grudvice od brašna.
Stari hleb iseći na tanke kriške, potopiti u dobijenu smesu i pržiti na vrelom ulju sa svake strane dok ne porumeni.
Služiti uz jogurt, sir, kajmak, ajvar, džem...

Prijatno!!! :)