Странице

4. 8. 2011.

Tikvice punjene prosom






Leto je, vrelo, pa prijaju laganija jela sa dosta povrća... Nešto nam meso baš i ne paše kad su ovako velike temperature i neizdržljive vrućine :)

Uz malo mašte, napravite ukusan ručak sa sastojcima koje vaši najmiliji vole.

Moj izbor je: tikvice, paradajz, proso, semenčice (susam, lan, suncokret, crna golica...), feta sir, začini po ukusu (ja sam dodala svež bosiljak)...

Sastojci i količina su proizvoljni.

Tikvice oprati, pažljivo izvaditi sredinu i prokuvati kratko u posoljenoj vodi sa jednom kašičicom sode bikarbone. Ova soda bikarbona čini da povrće zadrži prirodnu boju. Ideja je sa čarobnog bugarskog bloga , gde možete videti divne, divne recepte i fantastične fotografije.

Proso skuvati sa dodatkom soli i začina po želji.

Pomešati proso, semenke, feta sir, paradajz isečen na kockice i puniti tikvice. Naliti sosom od parajdajza i kuvati u rerni dok tikvice ne omekšaju.

Servirati uz feta sir i pesto od belog luka i bosiljka.

Prijatno!!!