Ovu torticu sam pravila za jednu slatku Anu, moju lepu ljubimicu. Anči, ljubi te tvoja teta Jacamaca :)
Kore x 2:
8 belanca,
250 gr šećera,
250 gr pečenih mlevenih oraha,
3 kašike oštrog brašna
I Fil:
10 žumanaca,250 gr šećera
7štangle čokolade i
250 gr putera
II FIL:
6 žumanca,200 gr šećera,
5 kašike gustina,
0,5 litre mleka,
150 gr pečenih mlevenih oraha i
250 gr putera
I još treba:
800 gr. mešanog šumskog voća,
500. gr. šlaga i
mleko za šlag (po potrebi da bude jako čvrst)
za ukrašavanje:
grubo mleveni pečeni orasi,
perlice i sl.
Postupak:
Umutiti dobro belanaca, sa šećerom, dodati orahe i brašno, iliti u veliki pleh od rerne i peći koru, tj. sušiti na 120 srepeni, oko sat vremena. Ovo sve zavisi od vaše rerne i veličine pleha u kojem pečete. Pečenu koru raseći na pola.Ponoviti postupak za drugu koru na isti način.
I Fil:
10 žumanaca, 250 gr šećera kuvati na pari. Kada je skoro kuvano dodati 7 štangle čokolade, 250 gr putera, koji je predhodno dobro umućen, i sve sjediniti.
II FIL:
6 žumanca, 200 gr šećera, 5 kašike gustina, pola litra mleka sjediniti i kuvati na laganoj vatri dok se ne skuva. U to dodati 150 gr. pečenih mlevenih oraha. Kad se ohladi dodati 250gr umućenog putera.
Filovati tortu: kora, fil sa čokoladom, šumsko voće, kora, fil sa orasima, šumsko voće, dok se ne utroši.
Ostataviti po malo jednog i drugog fila sjediniti zajedno i premazati tortu odogzo i sa svih strana.
Ukrasiti šlagom i pečenim, grubo mlevenim orasima, perlicama i sl.