Za pripremu ovog zdravog, ukusnog obroka nije potrebno previše mudrosti. Tikvice su naše omiljeno povrće, zdrave su i veoma dekorativne i mogu se spremiti na milion načina. Bitno je da imate malo mašte i dodajte sve što vam je pri ruci u kući i što volite. Ja ih obično punim sa mlevenim mesom, ali ovog puta sam se odlučila za ovu laganiju posno-vege varijantu, upravo zbog velikih vrućina kad nam organizam traži nešto jednostavnije i laganije da pojedemo.
Sastojci:
1-1,5 kg mladih tikvica
1 šolja od 2 dl. kuvane crvene kinoe
1 šolja kuvanog inegralnog pirinča
1 šaka crne golice (bundevino seme)
1 šaka suncokreta0,5 šolje ljuspica od soje (potopljene u toploj vodi i oceđene)
so, biber, lovor, bosiljak, peršun
Za preliv:
sos od pasiranog paradajza
Postupak:
Tikvice dobro oprati i pažljivo da ne puknu izvaditi sredinu, ja to radim sa kašikom za sladoled. Pomešati navedene sastojke, začiniti po ukusu i naliti sa pasiranim paradajzom da ogrezne. Pokriti sa aluminijumskom folijom i peći u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumene. Ukrasiti po želji i servirati.
Prijatno :)))