Странице

27. 6. 2010.

Čokoladna torta II

Torta se pravi sa 3 kore. Bele su dve kore, ali se peče 1 kora pa se deli na dva.
BELA KORA: 12 belanaca umutiti sa 350 gr šećera, zatim dodati 6 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna.
ŽUTA KORA: 6jaja sa 6 kašika šećera, ztim dodati 6 kašika mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Kore natopiti sokom od narandže.


FIL:

12 žumanaca, 300 gr šećera kuvati na pari, zatim dodati 4 rebra čokolade, kad se fil ohladi dodati 1 margarin.
Tortu premazati čkokoladom i ukrasiti po želji.


GRČKA TORTA

7 belanaca, 7 kašika šećera, 7 kašika mlevenih oraha, 7 kašika mlevene plazme. Ispeći 2 kore (2 puta 7 belanaca).
FIL:
14 žumanaca, 300 gr. šećera, skuvati sa 0,5 l. mleka i 3 kašike brašna. 2 putera umutiti i kad se fil ohladi spoji obe mase i dodati: 200 gr. seckane čokolade, 200 gr. lomljene plazme, 200 gr. seckanih oraha.
Filovati obe kore. Odozgo staviti šlag ili ukrasiti po želji.